LHBT'ers voor Purmerend en omstreken

Art4you

Op initiatief van Stichting ReR en Clup Welzijn is er vanaf 17 mei 2018 een inloop atelier voor jongeren bij Cultuurhuis Wherelant . De tieners van in&out (onderdeel van Stiching ReR) hebben het Art4you Express Yourself genoemd. Ook hebben zij met behulp van een docent de poster ontworpen.


De inloop is voor iedereen van 13 – 25 jaar op donderdag van 16:30 – 18:30 uur. Tijdens Art4you krijgen zij les van een inspirerende kunstdocent. De inloop kost € 3,- per keer waarvan de eerste les gratis is. Voor meer informatie mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Heb je zin in zingen?

logo dissonant

Heb je zin in zingen?

                   Kom dan eens kijken bij Dissonant,vrouwenkoor in Amsterdam.

                      Bij Dissonant zingen (meest lesbische) vrouwen van

                      verschillende leeftijden.

                                  Dissonant is een gezellig koor en we vinden het natuurlijk ook belangrijk  

                        om serieus met zingen bezig te zijn.

                        We repeteren elke woensdagavond tussen 20.00 en 21.30 uur in

                        Amsterdam West.

                        We zijn erg blij met onze jonge inspirerende dirigent die ons vrolijk

                        en zeer deskundig begeleidt en ervoor zorgt dat we vorderingen maken.

                        Uitdaging in werkvormen en een afwisselend repertoire maken het

                        zingen bij Dissonant tot iets waar wij elke week weer naar uitkijken.

                      Daarnaast gaan we ook voor uitwisseling, gezelligheid en contact

                      met elkaar.

                      We vinden het leuk om nieuwe leden welkom te heten,

                      dus als je zin hebt om te gaan zingen, kijk eens op onze

                        website: www.dissonantamsterdam.nl en kom een repetitie bijwonen.

Regenboogwandeling ReR-Purmerend knus en geslaagd

Purmerend, 10 oktober 2017

 

Slecht weer overschaduwde zaterdag 7 oktober de regenboogwandeling van Stichting ReR-Purmerend. Helaas laat het weer zich niet plannen en de ene na de andere afmelding kwam dan ook binnen. Toch kwam er een klein clubje mensen blij elkaar, (the die hards), om te wandelen en het bleef voor een groot deel van de tijd droog, ook al was het bewolkt. De anderhalf uur durende wandeling leidde langs locaties waar lhbt-groeperingen door de jaren heen hun activiteiten hadden georganiseerd. Sommige locaties werden ondersteund door een verhaal, dat te beluisteren was via een filmpje via een QR-code op de route. Niet iedereen had al een QR-codescanner, dus dat was af en toe met zijn allen over 1 telefoontje buigen. Ook het nieuw te openen monument voor regenboogstad Purmerend werd gepasseerd. Er werden foto’s gemaakt bij de spreuk uit het wetboek, die allen echt aansprak. A.s. woensdag 11 oktober om 16:00 uur wordt dit monument officieel geopend. De liefde voor stichting ReR-Purmerend werd bezegeld op de Melkwegbrug met een slotje; de brug die de vorm van een regenboog heeft en hoog beklommen wordt door liefdesstelletjes. Nog net voor de grote bui waren de wandelaars binnen. Victor van den Broek en Bouwe waren al begonnen met zingen en spelen en de bewoners van stichting Wonen en Zorg Purmerend (een woongroep voor dementerenden die bekroond is met de roze loper) zaten al helemaal mee te genieten van de mooie veelal Nederlandse luisterliedjes. Ook de bovenburen waren aangeschoven. “Wij zijn gekomen uit loyaliteit naar deze doelgroep, wij vinden het belangrijk, dat iedereen er mag zijn”, sprak één van deze buren. Zo was er ook een vaste bezoekster van café Pride. Zij vertelde: “ik ben hetero, maar ik vind het gezellig om samen met de lhbt activiteiten te doen. Dat maakt mij niet uit, maar ik sta het ook niet luidkeels te verkondigen.” Er werd samen gegeten en gedronken en langzaam aan, druppelden steeds wat meer mensen binnen. “Het was een heel ontspannen gebeuren, ik ben zo blij, dat ik toch ben gekomen, ondanks het weer”, aldus één van de deelneemsters. “Ik ben nog maar een jaar in Nederland, maar ReR voelt voor mij een beetje als een familie”, aldus één van de mannelijke deelnemers. De wandeling wordt online op de website www.rer-purmerend.nl geplaatst voor mensen die ‘m nog eens willen wandelen met beter weer en volgend jaar doen we ‘m nog een keer en breiden we ‘m een stukje uit met nog meer filmmateriaal. Het praten over de geschiedenis van de lhbt in Purmerend was best leuk, maar leverde ook vragen op. “Waarom zijn er zoveel locaties geweest waar iets gebeurde en is het toch allemaal weer verdwenen?” Er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor stichting ReR-Purmerend. De regenboogwandeling en middagsalon met muziek werd mogelijk gemaakt door het Bob Angelo Fonds. Het Bob Angelofonds ondersteunt kleinschalige initiatieven die gericht zijn op de acceptatie van lhbt’s, voor en door lhbt’s. Steun het fonds om ontmoeting mogelijk te maken. www.bobangelo.nl.
Zaterdag 14 oktober vindt de grote opvolger plaats van dit evenement, namelijk oP’end Minded. oP’end Minded gaat de samenwerking aan met Café pride van Odion en de disco zonder drempels van Clup Welzijn. Vanaf 16:00 uur tot 22:00 uur is er een gevarieerd programma, dat voor iedereen leuk en toegankelijk is. Er kan gezellig gezeten en gekletst worden bij de bar, je kunt met je vrienden mooi op de foto, gratis make up, gratis hennatattoo of meedoen aan een creatieve regenboogactiviteit. In de middag vinden er optredens plaats van het gay-mannenkoor Manoeuvre onder begeleiding van Michael van Breemen en Michael Wong Fo Sang van Hollands Got Talent zal ook een optreden verzorgen. Tussen 17:30 en 18:30 ongeveer is er even een pauze om te eten. Daarna wordt alles weer voortgezet. Om 19:30 start de disco zonder drempels weer met onder andere optredens van Soraya en Salina…en een verrassingsact van een andere Purmerender. Dit evenement is gratis te bezoeken en vindt plaats bij wijkplein where aan triton, vlak naast Station Purmerend Overwhere. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door regenboogstad Purmerend. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edith, tel: 0628734911.

DSC02826 kleinclupwelzijnBob Angelo logo mede mogelijk gemaakt 1rechtsgemeente   odion

 

 

Nieuwe Samenwerking

Kort geleden is stichting ReR-Purmerend met ondersteuning van Clup Welzijn de samenwerking met Spurd Sport Recreatie Purmerend gestart.

Dit resulteerde in eerste instantie in een deelname van stichting ReR-Purmerend als groep aan de Marktstadwalk, maar in de nabije toekomst hebben we nog iets moois op het programma, nl. een regenboogvoetbaltoernooi. Dit voetbaltoernooi zal plaats vinden op woensdag 25 oktober vanaf 18:00 uur bij FC Purmerend. Rondom het toernooi zullen ook wat feestelijkheden plaatsvinden, zoals een loterij/tombola, een quiz en een dansoptreden. Deze week kwam er bij ons een bestelling binnen van regenboogvlaggen, regenboogveters en aanvoerdersbanden. Wij vinden dat vet stoer!

To Bi Or Not To Bi theater en gesprek over seksuele diversiteit

Op vrijdag 20 oktober gaat de samenwerking tussen Barbara Oud en Aileen Pfauth in première! Op deze bijzondere avond wordt de voorstelling To Bi Or Not To Bi van Aileen Pfauth voor het eerst gecombineerd met een nagesprek door Barbara Oud van Open & Bloot. We nodigen jullie uit voor een energieke theateravond, waarna we het gesprek aangaan over seksuele diversiteit.

Theatermaker en actrice Aileen Pfauth maakte de voorstelling To Bi Or Not To Bi over biseksualiteit. In deze cabareteske one-woman-show word je meegesleept in een rollercoaster van herkenbare situaties met behoorlijk irritante doch ontroerende personages. Alle vooroordelen rondom biseksualiteit worden in sneltreinvaart onder de loep genomen. Is biseksualiteit een fase? Zijn biseksuelen niet monogaam? Kunnen ze niet kiezen? Is bi-zijn de nieuwste hipstertrend? Op hilarische en ontwapenende wijze zet To Bi Or Not To Bi je ideeën over seksuele identiteit op scherp. De voorstelling speelde vorig jaar de pannen van het dak op het Amsterdam Fringe Festival in gaycafé’s door heel Amsterdam (o.a. De Trut en Saarein).

Het nagesprek wordt begeleid door Barbara Oud, die de organisatie Open & Bloot oprichtte met als doel seksualiteit bespreekbaar te maken. Zo organiseert zij maandelijks Vrouwenpraat, een avond voor vrouwen om vragen en inzichten te delen over seks. Barbara creëert met haar opgeruimde karakter een sfeer van openheid en veiligheid, waarin op een vrolijke manier over serieuze thema’s gepraat kan worden. Op deze avond hebben we het over seksuele identiteit en diversiteit. We gaan dieper in op de thematiek van de voorstelling, waarbij er ruimte is voor uitwisseling van ideeën en verhalen. Verwacht verrast te worden door jezelf en anderen.

Aanwezig zijn bij de première? Dit zijn de praktische gegevens:

- Wanneer? 20 oktober
- Hoe laat? 20.00 - 22.00 uur (incl. korte pauze)
- Waar? Noord Straalt (tt. Vasumweg 24A, Amsterdam)
- Kaartjes? Zijn voor €12,50 hier te koop https://www.ticketkantoor.nl/shop/tobiornottobi.

Tot vrijdag 20 oktober!
Hartelijke groeten,
Oud & Pfauth

Lellebel! Een musical van Hans Wijtenburg.

“Lellebel de Musical” is een initiatief van Hans Wijtenburg, en wordt opgevoerd in het kader van het 20 jarig bestaan van Café Lellebel.

Deze musical is bedoeld voor alle mensen die met een open mind de wereld bekijken. Ze krijgen een kijkje in de keuken van de LGBTI gemeenschap. Het verhaalt over een “hetero” jongeman en zijn avonturen in de wereld van transgenders, travestieten, homo's en lesbiennes.

Het is een vrolijk verhaal, gelardeerd door vele originele songs met eigen teksten. Soms is de toon vrolijk, soms is er ook een boodschap die kan worden omschreven als: “ben wie je wilt zijn en laat je door je omgeving niet in een hokje plaatsen”. Ook geweld (potenrammen), discriminatie, drag shows, veilige haven en liefde komen ruim aan bod.

Gerrit is een luie jongeman die nog thuis woont bij zijn moeder. Nadat hij wegens diefstal het warme nest moet verlaten, zoekt hij zijn heil in Amsterdam. Daar ontmoet hij vele bonte personages zoals... Rodolfo, een hippie, Peter de masseur, Ko een leather bear, een de transseksuele ex danseres Nelly. Maar ook de travestieten en vele andere stereotypen van uiteenlopende pluimage,komt hij tegen in zijn tocht door Amsterdam. Gerrit is op zoekt naar zijn eigen identiteit en komt daarbij vele valkuilen tegen en daardoor belandt hij in allerlei situaties. Hij is wars van de hokjesgeest, waar wij in Nederland nog al een handje van hebben. Doordat hij zo open staat voor alles, probeert hij ook het een en ander uit. Hij kleedt zich als vrouw, heeft seks met een man en uiteindelijk wordt hij verliefd op.... een travo.

In welk hokje willen wij hem indelen?

Moeilijk en gelukkig dan ook niet te plaatsen.....

 

23 oktober 2017 te zien in de Purmaryn te Purmerend. Tickets zijn hier te bestellen https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lellebel-een-musical-van-hans-wijtenburg-36468442092?aff=efbevent

T shirts in de aanbieding

Heb jij al zo'n gaaf t-shirt van stichting ReR-Purmerend? Op de voorkant staat de tekst: "We are family" , op de achterkant onze website. Tijdens september en oktober 2017 is het t-shirt in de aanbieding voor 10 Euro!!! Kom naar onze activiteiten en koop zo'n shirt of bestel m door contact met ons op te nemen. Bij voorkeur gepast betalen 

21432777 2015776825325704 9000080231674314777 n

Regenboogwandeling en optreden Victor

Zaterdag 7 oktober organiseert ReR-Purmerend een regenboogwandeling. Deze wandeling start bij Grand Cafe Heel Europa om 14:30 en zal langs locaties leiden die iets te maken hebben met roze en lhbt. Afhankelijk van hoe hard gelopen wordt, duurt de wandeling maximaal een uur en bij terugkomst kan er even wat gedronken worden in het Grand Café. Om 17:00 uur gaat daar de keuken open en kan er ook gegeten worden. Mocht je dat willen, dan is het handig om even daar te reserveren.
Vanaf 15:30 treedt Victor van den Broek begeleid door Bouwe op toetsen. Zij spelen mooie, sfeervolle luisterliedjes.

https://www.youtube.com/watch?v=wlyqa4SrjO0
Luister hier alvast naar de liedjes die je zou kunnen horen op deze gezellige middag. Misschien heb je zelf nog een verzoekje. Je mag het hieronder plaatsen en wie weet wordt het meegenomen op deze middag

Natuurlijk vinden we het leuk als iedereen hierbij kan en wil zijn...Mocht u nog vragen hebben, bel/app/sms op tel: 06-28734911.

 

Bob Angelo logo mede mogelijk gemaakt 1rechts