LHBT'ers voor Purmerend en omstreken

Voorlichting is een belangrijke pijler in de richting van acceptatie: 'bekend maakt bemind'

Daarom zijn wij ook blij dat wij samen met Clup Welzijn, Bureau Discriminatiezaken en Transgenders Noord-Holland voorlichting mogen geven op middelbare scholen. Dit is vaak een projectweek die bestaat uit verschillende lessen.

Zoals vooroordelen, discriminatie, over de streep en een zapptoneelstuk wat wij nabespreken met de leerlingen. Tijdens deze lessen zijn er ervaringsdeskundigen mee die je alles mag vragen.

project Roze en Regenboog

Jaaaaa vandaag zijn we weer op SG Atoni Gaudi geweest en gaan we deze maand ook naar SG Gerrit Rietveld en naar SG Bladergroen.

De kans is dus groot dat je ons bent tegen gekomen in de les, op de gang of gewoon ergens anders.

Wil je nou toch nog meer weten, neem dan kontakt met ons op.

Gekke vragen bestaan niet. Je kan hooguit horen "weet ik niet dat moet ik voor je uitzoeken".

 

Of denk je ik zou ook wel willen helpen met het schoolproject. Graag horen wij dat van je en samen kijken we wat je voor ons kunt betekenen.

Weet jij het verschil ook niet?

Weet jij ook niet goed wat het verschil precies is tussen bi- en panseksueel? Of heb je zelfs nog nooit gehoord van het woord 'panseksueel'?  Dit artikel brengt helderheid.

Biseksueel zijn is niet altijd zo eenvoudig als zeggen 'ik val op jongens én meisjes'. Voor sommigen is het zo, maar het is geen universele definitie. Biseksueel zijn betekent dat je aangetrokken bent tot hetzelfde gender als jij, en andere genders. Hier komt meteen het binaire karakter van bi-zijn vandaan.

Panseksueel zijn betekent dat je aangetrokken bent tot mensen van alle genders, binair of niet. Het is wederom dus niet zo eenvoudig als zeggen 'ik val op jongens, meisjes én transgenders'. Nee, iemand die zich identificeert als panseksueel ziet gender niet als relevant wanneer ze zich aangetrokken voelen tot een persoon.

Beide identiteiten zijn dus legitiem. Het is gewoon een kwestie van erover nadenken en voor jezelf uitmaken wat het beste bij jou past.